Humanisme på seks minutter

Human-Etisk Forbunds søsterorganisasjon British Humanist Assosiation har laget en kort video hvor fremstående briter presenterer sitt livssyn humanisme. Humanistisk, inkluderende, kjærlig tankegods om å nyte vår natulige verden, være gode uten guder, nyte det ene livet vi har og gjøre det meste ut av det. (Innpakningen er kanskje ikke så ungdommelig, dog.)

Hva er ditt favorittsitat fra denne presentasjonen? Del i kommentarfeltet under!

(Kanskje Human-Etisk Forbund kan gjøre noe lignende på norsk?)

1 kommentar til “Humanisme på seks minutter

 1. Kristoffer Stokkeland

  Litt vanskelig å få ut de enkelte sitatene man likte, men Andrew Copson på 1:10 om at mangelen på etterliv gjør det hele viktigere er bra.. De svarte vel på en del forskjellige spørsmål med sitt (humanistiske) syn fremfor å presentere humanisme som sådan, syns jeg da..

  En annen YouTube film som går litt rundt er The Humanist Manifesto III (av American Humanist Association), her lest av c0nc0rdance og i en enda mindre ungdommelig stil, men mer en presentasjon om humanisme fremfor enkelte humanistiske meninger.
  http://www.youtube.com/watch?v=OF3Lv0ZIw4U

  Tror humanisme i praksis er en måte å gjøre tema mer ungdommelig på, men tenker samtidig at YouTube filmer ikke er det mest ungdommelige som finnes lengre (og har ikke vært det på lenge), hadde vært gøy men noen humanist meme.. Om enn det er og noe en skal være passe forsiktig med. Vet ikke om noe bra eksisterer der. (Mye ateistisk, mindre humanistisk er mitt inntrykk)

  Som en digresjon skulle en gjerne hatt undertekster på sånt her (som ikke er datagenererte)

Det er stengt for kommentarer.