Humanistisk berøringsterapi – et nytt tilbud!

Kan berøre. (Bilde: Andreas Schamanek (CC-BY))

Det er jo noe som virker i det vi kjenner som alternativ medisin. I vår travle verden, hvor fastlegen har en ny pasient hvert tiende minutt, må vi være mange som deler på den samme «legetimen». Da blir det å kunne stoppe opp, slappe av, bli sett og hørt – til og med anerkjent – en terapi i seg selv. Tenk å bli strøket på ryggen, sett i øynene, holdt i hånden – og kanskje forstått?

Det er her Humanistisk berøringsterapi kommer inn. Jeg er ingen ekspert på det som virker, men det trengs heldigvis ikke i denne bransjen. Det er for galt at flagrende og svevende alternativbehandlere skal ha dette området for seg selv. Det er medmennesker som trenger hjelp, og det er penger å tjene!

Studier som viser effekt av alternativbehandling forklares ofte nettopp av møtet med en behandler som har tid til pasienten. Hvis man i tillegg har tro på at det skal virke, er det visst mye som kan lindres – spesielt småplager som kvalme, smertefølelser, stress, ubehag og usikkerhet. Kanskje er det placebo, men det trenger vi ikke si høyt. (Blogger Gunnar Tjomlid skriver om effekten av placebo så selv jeg forstår det.)

Dette blir ikke nødvendig.

Det som virker bør brukes. Vi lanserer derfor Humanistisk berøringsterapi! La oss kalle det vi gjør for aktivering av en eldgammel og grunnleggende menneskelig egenhelbredelse. Enkelt, greit og sant – og uten påstander om ukjente krefter, spreke energibaner eller inngripen fra overnatulige vesner. Vår nye terapi kan til og med tilbys i svart-hvitt – ingen regnbuefarger er nødvendig.

Prinsippene er enkle. Rolig musikk, behagelig stemning, avslappet atmosfære. Rikelig med vann, lukkede øyne, fysisk omsorg (med klærne på). Effekten er bedre hvis du benytter anledningen til å snakke ut om noen bekymringer, men det er ikke obligatorisk. Behandleren har taushetsplikt og lover full diskresjon (selv for kongelige). Terapitimen varer i 60 – seksti – minutter.

Denne enkle terapien kan derfor også gjøres billigere enn mange eksisterende tilbud. Kanskje kan det utkonkurrere andre? Vår oppfordring er – bli med! 10 % av inntektene går til Human-Etisk Forbund og 10 % til den ydmyke guru – meg! Ikke noe hokus-pokus.

Kom med forslag til terapiforbedringer og andre humanistiske terapiformer i kommentarfeltet! Sammen gjør vi kanskje alternativmessa overflødig?