The Unbelievers – religion vs. vitenskap på film?

Filmplakaten

Filmen «The Unbelievers» følger de anerkjente vitenskaps-mennene Richard Dawkins og Lawrence Krauss verden rundt mens de snakker offentlig om viktigheten av vitenskap og reasjonalitet i den moderne verden. De to oppfordrer andre til å fri seg fra antikvarisk religion og politisk motiverte tilnærminger til viktige samtidsproblemer.

Se trailer nedenfor.

Så spørs det hvilken «linje» denne filmen legger seg på. Tidligere filmer som hovedsakelig har latterligjort religion og troende er vel mer spennende for de som allerede er ikke-troende. Vil en roligere og sakligere tone ha noen effekt på «motparten»?

Filmen inneholder intervjuer med kjente og innflytelsesrike mennesker som støtter Dawkins og Krauss, bl.a.:

Ricky Gervais
Woody Allen
Cameron Diaz
Stephen Hawking
Sarah Silverman
Bill Pullman
Werner Herzog
Bill Maher
Stephen Colbert
Tim Minchin
Eddie Izzard
Ian McEwan
Adam Savage
Ayaan Hirsi-Ali
Penn Jillette
Sam Harris
Dan Dennett
James Randi
Cormac McCarthy
Paul Provenza
James Morrison
Michael Shermer
David Silverman
…and more.

Se trailer:

Filmen fikk stående applaus på Toronto Film Festival, hvor den ble vist offentlig for første gang. Men kommer filmen på Kino i Norge? Hvem vet… Følg @unbelieversfilm på Twitter og sjekk http://unbelieversmovie.com  for oppdateringer.