Snart er nye Cosmos på TV

Neil deGrasse Tyson og Carl Sagan

Neil deGrasse Tyson og Carl Sagan

I fjor ble det kjent at den legendariske tv-serien Cosmos skal kommer i en oppdatert versjon. Få med deg første glimt, for premieren på norsk tv er allerede i mars!

Originalen fra 1980 var lenge den mest sette serien på amerikansk tv, og  var svært populær da den ble sendt i Norge. Serien dekket et vidt spenn av vitenskapelige emner som for eksempel livets opprinnelse og perspektiver på menneskets plass i universet. Astronomiprofessor og humanisten Carl Sagen var programleder, med et naturalistisk syn på verden.

– Mer enn 30 år etter at den ble laget er Kosmos fremdeles imponerende. Første episode er intet mindre enn en fantastisk utlegning av humanismens syn på menneskets plass i universet, skrev Didrik Søderlind, rådgiver og redaktør i Human-Etisk Forbund om orginalserien for et par år siden.

Mye av originalserien er tilgjengelig på YouTube, sjekk f.eks. denne traileren:

Cosmos 2014
Så har det altså kommet et par trailere for den nye serien, som naturlig nok har et litt mer moderne uttrykk. Astrofysiker og vitenskapsformidler Neil Degrasse Tyson er programleder for den nye serien.

Tyson har uttalt seg kritisk om påstander om guddom, men vil ikke kalles ateist eller humanist. Motvillig inrømmer han at et agnostisk syn ligger ham nærmest når det gjelder sannhetsgehalt i påstander om gud(er), men han vil helst ikke puttes i noen kategori annet enn astrofysiker.

Les intervju med Tyson hos The Humanist.

Cosmos starter på National Geographic Channel søndag 16. mars kl. 22.00. Dette blir spennende!